SESTAVINE:
500 g mlete govedine (vrat)
500 g mlete nemastne svinjine
2 žlički soli
1 žlička črnega popra
1 strok česna
50 ml mlačne vode
POSTOPEK
PRIPRAVA 1 h 50 min
KUHANJE 30 min
SKUPAJ 2 h 20 min
Pripravimo žar: zakurimo ogenj, dodamo oglje in počakamo, da se oglje razžari. Šele takrat je raženj pripravljen, da na njem lahko začnemo peči.
Meso premešamo z ostalimi dodatki, da nastane enotna zmes. Iz mase izoblikujemo 5 cm dolge in za palec debele svaljke, ki jih na ražnju enakomerno opečemo z vseh strani.
Čevapčiči morajo biti zunaj rjavi in zapečeni, znotraj pa še rožnati in sočni. Ponudimo z nasekljano mlado čebulo, ajvarjem in belim kruhom.
VIR: https://okusno.je/recept/cevapcici

VIR: klikni na sliko

VIR: klikni na sliko

VIR: klikni na sliko


VIR: https://dobertek.svet24.si/recepti/cevapcici/