PIZZA MEXICANA

Mehiška pizza

Sestavine za testo

250gPšenična bela moka
20gKvas – svež
1 čajna žličkaSladkor – beli
 Sol
2 žliciOlje – olivno

Sestavine za oblogo

 Paradižnik – mezga
 Origano
150gKoruza – pločevinka
150gFižol – pločevinka
1 kosPaprika
 Sir – gavda
 Slanina
 Nacho sir

Priprava testa

V posodo stresemo moko in na sredini naredimo jamico.

Kvas zdrobimo, zmešamo z 2 žlicama mlačne vode in sladkorjem. Zlijemo ga v jamico in prekrijemo z malo moke.

Posodo pokrijemo in pustimo vzhajati nekaj minut, da se iz kvasa naredi kvasec.

Nato v posodo damo še sol in olivno olje. Prilijemo še toliko mlačne vode, da lahko zgnetemo lepo testo.

Pustimo ga vzhajati približno 1 uro.

Priprava obloge

Testo razvaljamo in ga oblikujemo.

Nanj damo malo paradižnikove mezge in jo potresemo z origanom.

Dodamo koruzo, fižol in narezano papriko.

Potresemo z naribanim sirom.

Na sir položimo še nekaj rezin slanine.

Pizzo pečemo približno 15 minut, toliko da se lepo zlato rjavo obarva.

Na pečeno pizzo damo še nacho sir in postrežemo.

VIR: https://www.mojirecepti.com/recept/mehiska-pizza.html

VIR: klikni na sliko

VIR: klikni na sliko

VIR: klikni na sliko

VIR: https://www.034portal.hr/taco-pizza-recept-koji-spaja-svjetske-kuhinje-i-osvaja-odlicnim-okusom-961

VIR: https://soyparrillero.mx/blogs/recetas/pizza-mexicana-de-sirloin-tocino-y-chorizo

Ta vnos je bil objavljen v KULINARIKA. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja