
Sestavine za testo
250g | Pšenična bela moka |
20g | Kvas – svež |
1 čajna žlička | Sladkor – beli |
Sol | |
2 žlici | Olje – olivno |
Sestavine za oblogo
Paradižnik – mezga | |
Origano | |
150g | Koruza – pločevinka |
150g | Fižol – pločevinka |
1 kos | Paprika |
Sir – gavda | |
Slanina | |
Nacho sir |
Priprava testa
V posodo stresemo moko in na sredini naredimo jamico.
Kvas zdrobimo, zmešamo z 2 žlicama mlačne vode in sladkorjem. Zlijemo ga v jamico in prekrijemo z malo moke.
Posodo pokrijemo in pustimo vzhajati nekaj minut, da se iz kvasa naredi kvasec.
Nato v posodo damo še sol in olivno olje. Prilijemo še toliko mlačne vode, da lahko zgnetemo lepo testo.
Pustimo ga vzhajati približno 1 uro.
Priprava obloge
Testo razvaljamo in ga oblikujemo.
Nanj damo malo paradižnikove mezge in jo potresemo z origanom.
Dodamo koruzo, fižol in narezano papriko.
Potresemo z naribanim sirom.
Na sir položimo še nekaj rezin slanine.
Pizzo pečemo približno 15 minut, toliko da se lepo zlato rjavo obarva.
Na pečeno pizzo damo še nacho sir in postrežemo.
VIR: https://www.mojirecepti.com/recept/mehiska-pizza.html

VIR: klikni na sliko

VIR: klikni na sliko

VIR: klikni na sliko

VIR: https://www.034portal.hr/taco-pizza-recept-koji-spaja-svjetske-kuhinje-i-osvaja-odlicnim-okusom-961

VIR: https://soyparrillero.mx/blogs/recetas/pizza-mexicana-de-sirloin-tocino-y-chorizo