ČEVAPČIČI

SESTAVINE:

500 g mlete govedine (vrat)

500 g mlete nemastne svinjine

2 žlički soli

1 žlička črnega popra

1 strok česna

50 ml mlačne vode

POSTOPEK

PRIPRAVA 1 h 50 min

KUHANJE 30 min

SKUPAJ 2 h 20 min

Pripravimo žar: zakurimo ogenj, dodamo oglje in počakamo, da se oglje razžari. Šele takrat je raženj pripravljen, da na njem lahko začnemo peči.

Meso premešamo z ostalimi dodatki, da nastane enotna zmes. Iz mase izoblikujemo 5 cm dolge in za palec debele svaljke, ki jih na ražnju enakomerno opečemo z vseh strani.  

Čevapčiči morajo biti zunaj rjavi in zapečeni, znotraj pa še rožnati in sočni. Ponudimo z nasekljano mlado čebulo, ajvarjem in belim kruhom.

VIR: https://okusno.je/recept/cevapcici

VIR: klikni na sliko

VIR: klikni na sliko

VIR: klikni na sliko

VIR: https://www.reddit.com/r/FoodPorn/comments/s0ir4v/cevape_in_somun_bread_with_ajvar_kajmak_and/#lightbox

VIR: https://dobertek.svet24.si/recepti/cevapcici/

Ta vnos je bil objavljen v KULINARIKA. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja